,,


I made this widget at MyFlashFetish.com.

Thursday, 30 June 2011

Greenade :D

Buah aty a.k.a BRUNO MARS nyanyikann untukk saye .. ekeke :)
[ P E R A S A N ! ] :P



Easy come, easy go
That's just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss,
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked,
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I'm numb
Tell the devil I said “hey” when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman,
That's just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had
And you tossed it in the trash


You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

If my body was on fire, ooh
You’ d watch me burn down in flames
You said you loved me you're a liar
Cause you never, ever, ever did baby...
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no

Saturday, 25 June 2011

Pelik tapi benar ;]

Assalamualaikum :)

wink-2 >,<
HAHA tetibe jea . Okeh okeh , jam telah menunjukkan kan pukol 1 : 22 am , tapi aku still mengadap netbuk nieh sambil menulihh post . =.=

Haeshh bukan ape , mate nie takley nak lelap pulak . alang-2 tangan nie da gatai sangat nak on netbuk . hehe . makk , ayahh , ngann abangg da sedap2 mimpi . mimpi ape tataw dpe :)

Ermm , nak cite ape ae ..? hehe , takde idea pulokk =.=
Choppp , choppp ! sattt , satttt ! cer tgok tajok tuh , PELIK TAPI BENAR =.=

Ape yang PELIK , ape yang BENAR ?
HAHA . .

Before tuh , nak tanye , hobi korang ape ?
wat ? bace buku ? tengok tb ? bace nobel ? komik ? denga lagu ? onl9 ?
Whatever la weyhh . hehe :P

Tapi post kali nieh , aku nak cakap sal hobi aku . HAHA .
cam bebudak tadika lak ase nak cite sal hobi2 nie . hehe .
Korangg nak tau hobi aku ape ?

Alaahh , same gak cam korangg sume . h0h0 ~
Bace buku , novel , komik , majalah . haha .
Chopppp ! novel ? Errr , bukan hobi , tapi bace lao ade mud je tuh . Hehehe .
Lagi ape . . Yaaa , tengok tb , onl9 and others lahh . :D

But , i have one hoby yang boleh dikatekan WEIRD jugakk la :/
Nak tau ape ?
Hobi SUKE BECAKAP SORANG SORANG :D
Denga ade ke cam pelik ? :/
Ke seram ..? HAHA , yela , ckp sesorang an ? But ituu la yang aku slalu buat :D
Eh tapi .. kejapp kejapp ! Terdapat sedikit kemusykilan disini ! Adakah itu dpanggil hobi .?
Hobi bukan something yangg kite buadd duringg ur free tyme ke ? ERRR :/
but yangg ini aku ase tetiap ary aku buadd . HAHA .
satt satt aku ckp sesorangg . Haeshhh , takpe lahhh , kite skip je pasal kemusykilan sume2 tuh . .

Hoho , berbalek pade TABIAT yangg pelik tadi . Ade sesape ke yang suke ckp sorang2 same cam aku ,?
HAHA , emtaa la , kekadangg aku pon ase pelik gak a.k.a SERAM weyhh . hehe . ye arr . . . .
And kekadangg tu snyum tetibe , haeshhh tekan perasaan ape . haha :D
Adesss , mengarot2 , chopp skali lagy ! bukan mengarot ae , betol betol nie :P
huhuuuu ~ Tapi aku ade gax dgr ade ceramah nie kate tak baek ckp sesorangg .. Errr , , Malas nak cte lelebih . Skg nie pon aku nga ngelak2 dari buadd bende tuh . huhu ~
Yela , mao kite nga ckp2 sorang ade orangg nampak , ape plak die ckp t , ckp ngan spe ? Kot2 kang die kate gilee lakk . hehe .

Haeshh , tah pape betol . sudah3 , errr :/ asee cam malass da nak menaip nie . Izinkan saye mengundo diri dahulu ? :D baek baek baek ~~
Itu sahaje . Dadaiii ~

Assalam ^^

Thursday, 23 June 2011

Why ae ,,?? =(

Assalamualaikum ,,

Why ae ,,? Malam ni ase nak post je bebanyak ... Ye arr , tataw nak cite kat sape ... kat belogg nie je lahh nak luahkann perasaan ... Jap ... Tetibe ttakde idea nak tulihh lak =="
     Kenape laa , kenape , kenape , kenape , kenape , kenape , kenape ?????!!!!!!!
Malam ni ase sedikit pelik , laen macam , luar biase . [ luar biase ? haha ! ]
hessshhh , emtaa la .. Malam nie serbe tak kene , buadd nie tak jadikk , buat tu hancuss ...
Ape kesudahannye ..? Hujan turunn .. haha paham ,,?

Biase la , fieza nie jenis orang yg tkbley tension or streess siket , mesti ngade2 nak nanges !
actually ape probs yang sebena bena nye nie ,,??? [ buadd2 tanye kat diri sendiri :P ]
erghhh ntoh ! kenape ngan aku ..? Kenape ngan die ..?
Salah ke aku ..? Salah ke die ...?
Sebab aku ke ..? Sebab die ke ..?

Konklusinye ... Aku memang tkleh nak hepikann die ... Suke buadd die saket haty ...
Betoi la org kate erk , sekali kite buadd jhat , smpay bebile orangg akan ingat ... hummm :'(
Tapi kalo kesalahan tu mmg kite da betol betol nyesal ,,? N hope sgt3 tkkan berulang lagi ...
Takkan org tu takbleh nak give us de 2nd chance kot ..? Laen lha kalo org tu da betoi2 benci kite ..
Hey awakk ! I miss the old us ! :'( takk mesre da sekarang !

Kalo saye da boleh maafkan awak dlu . kenape tak awak ?
Kalo saye da boleh lupekan kesalahan awak dlu . kenape tak awak ?
Kalo saye da boleh taknak ungkit2 kesalahan awak dlu . kenape tak awak ?
Tapi maaf saye TERungkit jugakk an . huh :'(
Kalo saye da boleh pecayekan awak . kenape tak awak ?
Need one more tyme untuk pk bende nie . BANYAK MASALAH !
Astaghfirullahh , tak baek mengeluhh .... :'(

AGAIN , saye sayangg awak sorang je ! :'(
Terpulang pade c deaa nak pecaye orr tidakk .
Jnjy saye tak tipu diri sendiri , tak tipuu awakk , tak tipu perasaan sndiri .
Bile tension , hah ... mule laaaaa .......
Fullstop ! salam :'(

Sabaqq !! Sabaqq !!

Assalamualaikum ..


:)) <=== senyum pakse kao tawu ..? hoh ! tah pape , memule tuliss dah nak emo ! grrr ! kao tau ape maksudnye,,??
Tu makne nyer memangg aku tgahh tension ++ stressss malam nie ! huarggghhhhh !
Ya ALLAH , Ya ALLAH , Ya ALLAH ,,,
Saba ,,,
Saba ,,,,
Saba ,,,,,,
campor ngan masalah study lgy , family gy , and skang ,,??? masalah PERSONAL agy !!! Betol betol menguji kesabarann lahh ! :D takpe takpe , ALLAH sayangg kat kitee tu yg Die uji ... Takpe2 ,,,,


~Da la tgah buadd keje sejarahh nie kao tau ,,,? sbject yang aku dapat C kao tau ,,,?? Lagy tension lahh ! :D
~Da la muke merah bp tension nie kao tau ,,?? Da la tgah nanges nie kao tau ,,,???
~Haaa memang kao tau , tapi ko takk rase ! [ wah3 ,, tetibee emo seminit plak ! ]


Erghhh , sudahh33 ,, kng pecah gak skrin netbuk nie kene terajang ngan aku ,, grrrr !
Tapi serius , memang S T R E S ! fullstop !!! **


Ya ALLAH , berilah aku ketenangan , kesabaran yang secukop nyer utk menghadapi segala ujian mu . Amiinn ,, Tolongg la aminn kan reramai ae ,,,


Relaxx relaxx , cooll gurl ^^


Huhhhhhh , dah ! Salam .


** Soryy , saje bagy sume tulisann post nie warne merahh , ^^



Saturday, 18 June 2011

Jangan Kau Pergi ,,,

Assalamualaikum :) HAH ! :P

Jom nyanyi ! :D


Tak pernah kurasa begini
kumenyintaimu sepenuh hatiku
ternyata hanyalah dirimu
yang mengerti aku sepenuh hatimu

Ku inginkan selalu terhentinya waktu
supaya kita terus bersama

Jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku


Ternyata hanyalah dirimu yang amat ku rindu
kurindu selalu
kuinginkan selalu terhentinya waktu
supaya kita terus bersama

Jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku


Janganlah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh


Jangan lah kau pergi tinggalkan diriku
sendiri jauh darimu
ku perlukan kamu inginmu selalu
temani jalan hidupku
janganlah kau pergi

HAHA tau ke lagu atas tuh ..? Kan da tulihh tajok tu JANGAN KAU PERGI ..
Eheheh , tetibe ase jatoh aty lak ngan lagu nie , huahuahua .. :P bestt taw :D
Lagi lagi sebab lagu nie OST NORA ELENA ..
TaU kann ..? h0h0 :) Tu yang rase cam nak share je lyrics die , , ,
JANGAN KAU PERGI <====== Kalau ase nak denga click je la taw :)
Tapi naseb la kalo sangkot sangkot .. Alahh , bese la , ,, hoho :)
Oke lahh , tu je pon nak post ryni , tatatititutu :D
Assalam ^^

Tuesday, 14 June 2011

Sepupuku Suamiku ^__^

Assalamualaikum :)

Huaaaa , sepupuku suamiku ..?
Kawen ngan sepupu ke aku niey ,,? Hak3 ~
Idakk ler teman teman ..... Huehue :)
Niee nak tunjuk siket sal tajok atas tuh ^_^








Hah ! andaa lihatt ini ..?
Ape tuhh ? hoho novel lahh :)
Nie ler tajok die , sepepuku suamiku :)
Novel 1st yang aku bacee sampay abes ! :D
HAHA tah pape ann , biase lar , aku bukannye minat sangat nak bace novel nieh ...
Inie pon setelah dipakse olehh LYNN tu hah !
Tapi ann ,,,,,
Banggaaaa gilaaaaaa ! XD haha


Tyme cuty 2 minggu dlu aku perabehh , hoho ;]
2 ary jekk , ituu pon bap tade buadd pape ...
2 ary concentrate kat nobel tu jekk ! hehe :P
Memule bace cam bosann jer ......
Tapi bile da sampay tang tetengah tuh , syok pulakk ! :D
Asekk cam tanak buadd pape , nak bace novel tu je ! haha :D

Macam macam mud tyme aku bacee tuh !
Sat2 jap nanti aku menjerit ! haha sebab ape ..? G E R A M kodd ! haha
Sat2 aku nangeh ! bap pe ? sebab cdey lerrr , haehhh ! =="
Tapi kannn bile bace novel nieh , ase cam kite brade kat tmpat watak utame die ,...
Syokkkk guaa cakap kat luu bebbb ! HAHA

Biase lahh , org first tyme bace novel abehh , memangg ceni ,...
Excited ++ gedikk lebeyy . .. HAHA
sooo ,,,,? lantak aku larr , huahuahua :P
I yang bace bukan u :P
tapi bestt la cite die :)
Ade yangg suwiitt jekk jalan cite die , sampayy aku senyum sesorangg ! XD
Pastu ann , tyme da abehh bace tuh , ase cdey pulakk =(
Tak tau nape , HAHA bap ase camm nak bace je bebanyak kali :)

Andd sekarang nie da pulangkan daa ...
Pastu SITI pulakk bagy novel die ! haha :D
Jengg jengg jengg ~!!!!! :DD








~Haaaa , novell nieh ct punye ... pastu die kasikk kat lynn ,,,,,
Skrangg nie depe sohh aku lak yangg bace ^_^
InsyaALLAH akan aku usahakann ^_6
HAHA :D bolee than jugakk la novel nie ..
Dalam proses bacee lar skg nie :)
Butt , asekk cam lambat jea abeh , yela ,,, sekolahh da start , busy la siket ...
Huhu , tapi abehh ase ... hehe :D

Hey ! hey ! sudahh la ye ...?
Penat laa tulih2 nie ... T panjang-2 takmao bace pulokk =(
Guaa chow dlu beb !
Assalam ^^

Sunday, 12 June 2011

Rinduuu =(

Assalamualaikum ...

yuuuhuuuu~ rinduu kat sape ,,,???
=( =( ade lahh , hoho XD
Takde la ... Malam tadi ade someone ckp sal nenek die ...
Teros ryni aku ase rindu kat atok n nenek ....
Rinduu nak ade atok n nenek =(
Teringin nak mesre mesre ngn diorang ...

Tapi apekan daye , tak berkesempatan :'(
Jeles je rase diorang diorang yang ade nenek n atok =(
Nak pinjam korang punye atok nenek sehari boleh ? =(
Bile raye , cuti or bile bile je la balek kampong , mesti hepi bp nak jumpe atok n nenek dpe ...
Aku nie ,??
Balek kampong bile ade kenduri kat umah sdare je ,,,,,
Klao nak balek sesaje ,,, hmmm tgk mase la ....
Lagipon , kalau balek takde sesape dahh =(

Balek kampong ayah nenek n atok belah sane dah meninggal ... =(
Mak pon same jugakk .. =(
Kalau kampong ayah tu memang jarang giler la ...
3 Taon sekali maybe kampong ayh baru blek ...
Itu pon kalo ade majlis pape ....
Same la gak cam mak ...
Tapi kire kampong mak selalu la jugak balek ....
Bap ramai sdare and still ade maklong ....
Kire cam maklong tu nenek aku jgk la ....
Tapi skg ?????
Maklong pon da takde ... :'( :'(

Kire dah takde sesape la ...
Makcik2 laen sume dok jaoh2 ....=(
Teringin nak sembang sembang ngn atok nenek .. =(
Hmm , nak cite skit la bile dpe meninggal nie ..
Kalau belah mak tu , takyah ckp la ..
Due due aku tak sempat tengok ! :'(

Arwah tok belah mak meninggal b4 aku lahir lagi ,, kre lame da la jugak ...
Arwah nenek belah mak pulak meninggal same taon ngan aku ! =(
nie yang lagi cdey :'(
Aku lahir 5 hari sebelom puasa ...
Arwah nenek meninggal 2 hari puase ... :'(
Cdey bangat ! :'(

Nak cite sal belah ayah lak ...
Arwah tok meninggal pon tyme aku takde lagi ..
Tyme abg atas aku nie kecik lagi ..
Memang tak sempat la ... =(
Kalau awrah nenek pulak , aku sempat tengok ...
Tapi aku lansong tak ingat muke , ape ape la ...
Sebab tyme tu aku baru umo 2 or 3 taon ...
Mane le tawu nak sembang sembang gy ...
Arwah pon meniggal tyme aku tadika 5 taon ase ...

Hmm ,, tu lahh , tak sempat pon nak manje manje ngan dpe ...
Cdey ble tgok org laen ngn atok nenek dpe .. =(
Nak jugak atok ngn nenek .. =(
Takpe lahh , yg pegi tetap pegi ...
Yang idop nie kne la teroskan idop ..
Aku sentiase doakan arwah nenek2 n atok2 aku ...
But ,, still ade mak n ayah .. Alhamdulillah ... =) =)

K lahh , setakat nie je lahh , kng lagy cdey pulok .. hoho ;]
Assalam ^^

*Nak pinjam grandparents awak boleh ? =(

Tuesday, 7 June 2011

Sebenanyer ....

Assalamualaikum ..



Eicecehh , siapekahh gerangan mamat 'ganteng ' tuh ..? 
tak tau , tak tau , tak kenal pon . HAHA XD
Haessshh , gilerr tak kenal ..? hehe ..
Mamat 'ganteng tu lar buah aty pengarang jantung sayee :))
Sayee sayangg die awak tau ..? :)P

Huhuhu , malam nie saye adee bendee nak gitau die , die nak pegi futsal ,
jadikk , saye ingat nakk gtau lepas die balekk ,
Tetibee bolehh pulakk cancel ? =.=
adessss , rosak plann =="
kene pikir nak buadd ayat lagi nieh ! haha XD
dah la tengah chat ngn die niee , haha XD

Eh ehh ehh ! serious ! ! hmm =.="
baekk , malamm nie memangg saye ade bendee nak gitaw die ..
tapi sayee tak tau la die boleh terime ke takk =(
harap harap bolehh ...
okee okeee , tarekk nafass ,, lepasssss ....
huuuuuuhhhhhh ~

Dear abg ganteng ..
sebenanye ..
sebenanye ......
sebenanye ............


Saye rinduuuuu kat awakkkkk !
rinduuuu sangatttt sangatttttt !

~HAHA bolehh bace ...? :)P
oke okee teross terangg saje ...
mesti diee takk sukee ...
memaen lak kannn ...
okeee okeee ....

*Saye katee ....

Saye rinduuu awakkk !
Rinduu sangatt sangat ! 
:D

hehe , ituu la yang saye nak gitau kat die ,
mesti die cuak kan nak tahuu ape yang saye nak cakap . hihih :)P
Padan mukee ! 
Selalu buadd orang suspense sangat kan .. haaaaa XD
Tapi .. cuak ke ..? HAHA XD
kot kot dalam aty "Lantak die lar nak gtau ape .. " =="
huishhh , agak agak diee cakap centuu tak ,,?
Tak tahuu lahh saye ,..

Janji dah gitau ! :D 
hehehe , time kasehh kat abg ganteng ! :DD
lub u lahh !

Untung abg 'ganteng' :P


^_____^

Monday, 6 June 2011

Awak ..... :'(

Assalamualaikum ....

Post nie ditujukan khas pade si die ! :'(
Awak ... for the 2nd tyme awak buadd saye menanges terok !
Nape awak ...
Awak tak sayang sayee ..?
Slame kite besame nie , saye da sdaye upaye nak cintekan awak spnoh aty saye ..
n as others people hope in their relationship is kekal !
me to0.. :'( saye harap sangat cinte saye dan awak akan kekal ..
walaupon da due kali awak buadd saye nanges , kasih sayng saye kat awak tak penah bekurang ,,

nape awak buat saye camni ...
saye da betol betol sayang awak ..
saye da betol betol bahagie ngn awak ..
dan saye tak boleh hidup tanpe awak !

Awak .. kenape.... awak tk syg sye ke ..?
Saye tk ckup baek ke ..?
tak cukop ke ksih syg saye kat awak ..??
Saye terok ke ..??
Saye tkley bt awak bhagie ke ..???
 :'(

Untuk kali nie , saye harap sangat saye boleh setie kat awak ...
N Alhamdulillah sampai sekarang awak sorang je dalam aty saye ..
Tapi awakk .....?????
hmmmmm :'( :'(

Jujo ! haty saye memang hancur ! sakedd !
tapi macam mane yang awak buad pon , ...
saye ttp tak boleh nak hilangkan rase ksih syg nie dari awak .. :'(

Arytu .. awak suroh saye lupekan awakk ..
sumpah ! saye tak boleh ! :'(
Tiap tiap malam saye menangis !
tiap tiap malam saye mimpi awak !
N .. tiap tiap pagi saye akan check enfon sebab nak check msj awak ..
sebab slalunye , pagi pagi awak da msj saye ....

Tapi saye lupe ...
awak ngn saye dah takde pape :'(
3 hari saye takk makan !
saye bekurung dlam bilek ....
sampai mak ayah saye risao ,
saye demam malam tu .... :'(
Tiap tiap kali sembahyang , mesti awak ade skali dalam doa sayee ,,
Saye bedoa sgt ade hikmah die sebalek sume nie ... :'(

Pastu,,, , bile tyme mesegg ngan awakk ,,,
sumpah ! saye hepi sgt3 !
Tapi skg ... awak da buadd saye nanges buad kali ke 2 .. :'(
tyme saye bace mesej awak ..
menggeletar satu badan ,,,
nak pengsan pon ade ! :'(
Ya Allah ... ape lagi dugaan yang saye kene trime nie .... :'(
kenape awak ...
saye sayangg awak sgt2 ...

tapi bile saye dengaa penjelasan awak ...
huuuuhhhh , hanye Tuhan yang tau ...
Saye beharap sangat awak boleh trime saye ...
Walao ape pon yang awak buat ...
Awak ttp yang terakhir bagi sayee ..
Fikir la betol betol ...
Awak buadd la keputusan yang betol betol baek ...
saye paham ...
Saye akan slalu doakan awak ....
saye takkan salahkan awak ....
n takkan pakse awak utk sygkan saye ... :'(
saye sayang awam sangat ! :'(

saye nangess terokk dari ini !! :'(

awakkk ,, jangan tinggal saye pleaseeee .. :'(

awak bukan yang petame , tapi saye janji awak yang terakhir .. :'( :'(